Klussenplatform Blober achter de schermen

Deeleconomie is een term die steeds vaker hoorbaar is in de Nederlandse trends. Zo blijkt uit onderzoek van TNO dat 29% van de jonge Nederlanders gebruik maakt van digitale platforms, als aanbieder of afnemer van producten of diensten. Initiatieven als Blablacar en Peerby stellen gebruikers in staat spullen of diensten aan elkaar uit te lenen. Blober weet op slimme en snelle wijze iemand in jouw buurt te vinden die jouw klus kan oplossen.

2017-10-24 | door Rikkert


Trendwatcher Adjiedj Bakkas voorspelde vorig jaar in Metro dat deze trend ook zijn intrede zal doen in de klussensector. “Er zijn overal plukjes werk van twee tot drie uur werk. Als je die klussen via platforms aan mensen koppelt, dan kun je met een combinatie van klussen een inkomen genereren”. Rotterdammers staan bekend om hun werkmentaliteit en precies daarom zijn Daan, Yaakov en Ruben van Blober hier gestart met hun klussenplatform. Blober weet op slimme en snelle wijze iemand in jouw buurt te vinden die jouw klus kan oplossen.


Eigen behoefte
Een plank ophangen, een wasmachine aansluiten of een heg laten snoeien. Niet iedereen heeft twee rechterhanden en besteedt deze klussen liever uit. Een vakman is alleen misschien iets teveel van het goede. Zeker als je bedenkt dat je in jouw buurt waarschijnlijk een hoop buren hebt die je kunnen helpen met deze kleine klussen. Precies om deze reden is mede-oprichter Daan Blober gestart. “Toen ik twee jaar geleden in Rotterdam kwam wonen, moest ik eerst nog even zwoegen om onze woning tot een paleisje om te toveren. Verven, laminaat leggen, ga zo maar door. Ik beweer altijd van mezelf dat ik behoorlijk handig ben, dus dat deed ik allemaal zelf, desnoods met behulp van tutorials. Het enige dat ik niet voor elkaar kreeg was mijn wasmachine aansluiten zonder lekken. Nadat ik het al op 4 manieren geprobeerd had, wist ik dat ik er niet zelf ging uitkomen. In alle haast en wanhoop heb ik een loodgieter gebeld. Ik moest een week wachten en toen de beste man kwam, stond hij na 5 minuten weer op de stoep. Het bleek een simpel trucje te zijn, maar had me wel 70 euro en een bak koffie gekost. Waarschijnlijk was ik sneller en goedkoper uit geweest als ik iemand in de buurt had gevraagd. Toch is die drempel blijkbaar te hoog om deur aan deur te gaan vragen.”


Leuk en sociaal
We leven als mensen niet meer in een tijdperk waar je iedereen uit de buurt kent. In steden is er gemiddeld 10% minder burencontact. Wel is het makkelijker dan ooit om in contact te komen en te blijven met mensen die je nog niet kent en weten buren elkaar wél steeds meer te vinden via bijvoorbeeld een WhatsApp-groep. Snel iemand vinden voor een klus moet dus ook te doen zijn dachten de heren van Blober.


“We hebben een platform gemaakt waarbij we een naadloze match maken op basis van skills en afstand. We sturen een klus dan direct, automatisch door naar 20 buren. De opdrachtplaatser kan dan chatten met buren die reageren en uiteindelijk kiezen wie hij/zij denkt dat de klus het beste kan oplossen. We brengen dus de juiste mensen bij elkaar op een snelle manier”. Ruben legt uit dat Blober hoopt bij te kunnen dragen aan een meer burencontact. “We proberen de nadruk te leggen op het persoonlijke en vertrouwde van een woonwijk. Blober is, naast een praktische oplossing, tevens ontstaan om plezier en een band te scheppen tussen onbekenden. Ik vind het daarom belangrijk dat de match making zo optimaal mogelijk gebeurd, je moet natuurlijk wel weten wie je in huis haalt. We verwachten dat blijvend burencontact een logische gevolg is van Blober”.


Poten in de aarde
Het drietal is met Blober gestart in hun eigen woonplaats, Rotterdam. “Omdat we op kleine afstand en relatief snel een oplossing willen bieden, zijn we heel klein gestart, in Rotterdam Noord. Hier hebben we promotie gedaan en de eerste gebruikers weten te binden. We hebben veel klussen zelf gedaan, om het gat tussen vraag en aanbod te dichten. Grote kans dat je als eerste gebruiker een van ons over de vloer hebt gehad. In de eerste maanden hebben we bomen omgezaagd, banden geplakt en schuttingen rechtgezet. Letterlijk met onze poten in de modder. Nu het aantal gebruikers snel stijgt, kunnen we een betere en snellere oplossing bieden.”


Blober is inmiddels actief in heel Rotterdam. Je kunt een klus plaatsen of je aanmelden als klusser op www.blober.nl

Even voorstellen..